Paloturvallisuus

Avotulen teko on ehdottomasti kiellettyä leirialueella ilman paloryhmän lupaa, myös alueella sijaitsevilla kiinteillä nuotiopaikoilla. Leirisuoralla on joitakin tulentekopaikkoja yleiseen käyttöön. Nuotiopaikan voi erikseen varata. Nuotiopaikkojen varaamisesta ohjeistetaan myöhemmin. Tulenteko on sallittua ainoastaan silloin, kun metsäpalovaroitus ei ole voimassa.

 

Kaasutoimisten laitteiden (trangia tms.) läheistyyteen tulee sijoittaa vähintään yksi 6 kg:n (vähintään 27A 144B-luokan) käsisammutin ja sammutuspeite (koko 120cm x 180cm). Sammutin on oltava helposti saatavilla. Trangiaa tai kaasupoltinta tulee käyttää palamattomalla alustalla ja laitteen käyttöä valvomassa tulee aina olla täysi-ikäinen henkilö.

 

Kamiinassa saa pitää tulta, ellei metsäpalovaroitus ole voimassa. Kamiinaa on tulta pidettäessä valvottava koko ajan. Savupiippu on varustettava tiheällä kipinäverkolla tai poltettava ainoastaan lehtipuuta. Tuhkat toimitetaan ämpärillä kierrätyspisteen tuhkankeräykseen. Kaikissa lämmitettävissä teltoissa ja rakennelmissa, kokoon katsomatta, on oltava 4m turvaväli kaikkiin muihin telttoihin ja rakennelmiin.