Leiriturva

Leiriturvan tehtäviin kuuluu järjestyksen valvonta, partiointi leirialueella, asiakaspalvelu, uimavalvonta, päivystys leiriportilla, liikenteen ohjaaminen ja turvallisuutta vaarantavaan toimintaan puuttuminen.

 

Turvan tunnistaa keltaisesta tai oranssista huomioliivistä, jonka selässä lukee ”järjestyksenvalvoja – ordningsvakt” tai simppelisti ”turva”. Turvan henkilöt liikkuvat leirialueella 24/7.  Mikäli sinulla on asiaa turvalle, voit tulla tapaamaan päällikköä Steissille klo 9-10 tai Assalle klo 13-14. Tavoitat turvan myös turvan portilta. Hätätilanteessa turvan tavoittaa puhelimella numerosta 044 942 1811.

 

Ota yhteys turvaan, jos

  • Huomaat jotain, mikä saattaa vaikuttaa leirin turvallisuuteen.
  • Leirialueella on ulkopuolisia.
  • Tapaat leirialueella päihtyneen henkilön (eli joku on alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena).
  • Tulee ilmi näpistys tai varkaustapaus.
  • Joku on kadoksissa, eikä häneen saa yhteyttä muuta kautta.

 

Henkeä ja terveyttä uhkaavissa asioissa soita suoraan hätänumeroon 112. Soitosta hätänumeroon tulee viipymättä ilmoittaa myös turvalle, jotta turva osaa ohjata avun oikeaan paikkaan.

 

Turvan puoleen voi aina kääntyä, jos on mitä tahansa kysyttävää. He osaavat joko hankkia tarvitsemasi tiedon nopeasti tai ohjata sinut kysymään oikeasta paikasta.

 

Turva pitää huolen siitä, että kaikilla leiriläisillä on turvallinen olo leirin ajan ja puuttuu kaikkeen, mikä vaarantaa turvallisuutta tai on ristiriidassa leirin sääntöjen kanssa.