Raksa ja purku

Rakennusleiri

Purkuleiri

Turvallisesti raksalla

Yhteiskuljetukset raksalle ja purulta

 

Tervetuloa Kliffa Raksa- ja purkuleirille!

Parin viikon kuluttua alkaa Kliffan Raksa, jolle olet ilmoittautunut. Tässä kirjeessä hieman tietoa Raksasta. Kannattaa seurata myös nettisivuja, jossa tiedotamme mahdollisista muutoksista.
Rakennusleiri alkaa torstaina 19.7. klo 9:00 ja päättyy maanantaina 23.7. klo 10. Lauantaina 21.7. päivällisen yhteydessä vietetään harjakaisia klo 19:00, Jussin katokselle rakennetulla erikoisruokavaliokeittiöllä.

Saapuminen rakennusleirille

Rakennusleirille voi tulla omalla autolla. Omat autot pysäköidään rakennusleirin ajaksi Rahtijärventien ja ”kaatopaikan lenkin” tien risteyksen tuntumassa (noin Rahtijärventie 80-90, Evo) olevalle sorakentälle. Leirin osoite on Rahtijärventie 121, 16970 Hämeenlinna.

Leirialueelle saapumiseen on myös kyytipörssi jossa voi tarjota oman auton paikkoja muille tai kysyä itselle paikkaa autolla leiriin saapuvilta kuljettajilta. Kyytipörssi löytyy osoitteestatiny.cc/kliffakyyti.

Rakennusleirin aikana järjestetään myös yhteiskuljetuksia Helsingistä. Yhteiskuljetuksia järjestetään päivittäin to 19.7. – su 22.7. klo 8:30 Helsingin päärautatieaseman hotelli Holiday Innin linja-autopysäkiltä.

Bussikuljetukseen on tullut ilmottautua ennakkoon – huomioithan, että bussit on varattu ennakkoilmoittautumisten perusteella.  Vapaita paikkoja voit tiedustella Logistiikkapäällikkö Mervi Toivoselta 040 487 2246 tai mervi.toivonen@partio.fi.

Purkuleiriltä on vastaavasti kuljetus Helsinkiin ke 1.8. – pe 2.8. Bussit lähtevät leiristä klo 17:00 ja palaavat Helsingin päärautatieasemalle.

Ilmoittautuminen alueella

Saavuttuasi rakennusleirille, ilmoittaudu leiritoimistoon, josta saat rakennusleiritunnisteen ja ohjeet majoittumisesta sekä aikataulusta. Saat toimistolta ohjeet ennalta määritellyn tehtävän pariin tai ohjeet sopivaan tehtävään rakennusleirin priorisoinnin mukaisesti. Lisäksi saat tarkemmat ohjeet tehtävän suorittamiseen.

Rakennusleiritunniste toimii myös pääsylippuna harjakaisiin, jotka pidetään lauantaina päivällisen aikaan. Harjakaisiin saavat osallistua kaikki ne rakennusleiriläiset, jotka ovat saapuneet alueelle21.7. lauantaiaamuna klo 10:30 mennessä tai yhteiskuljetusbussin saavuttua leiriin, eli jos haluaa harjakaisiin mukaan ja nauttia päivällistä, kannattaa olla viimeistään lauantaiaamuna paikalla. Lauantain iltapala tarjoillaan kaikille saapuneille.

Rakennus- ja purkuleirillä leiritoimisto on avoinna klo 08-20.

Työskentelyn päiväaikataulu

Rakennus- ja purkuleirien päiväaikataulu noudattaa seuraavaa rakennetta:

7:30 – 9:00 aamupala tarjolla

työskentelyä

12:00-14:00 lounas tarjolla

työskentelyä

17:00-19:00 päivällinen tarjolla

työskentelyä

19:00 päivällisen jälkeen rakennus- / purkuleirin toimikunnan kokous

19:30 naisten sauna

20:30 miesten sauna

21:00-22:30 iltapala tarjolla

22:00 alkaen iltasauna

Rakentaminen

Rakennusleiriä johtaa Kliffan RaPu-päällikkö Pauliina Paapi Kiilava apureineen. RaPu-päällikkö vastaa tekemisen priorisoinnista yhteisen suunnitelman ja ennakkoilmoitusten perusteella. Prioriteeteissa ensimmäisenä on leirin perusinfra, yhteiset rakennelmat sekä leirin järjestämisen kannalta kriittiset kohteet, mm. muonitus sekä peseytyminen.

Osa-alueiden oma rakentaminen (mm. ohjelmalaaksot, alaleirit) voi alkaa kun prioriteeteiltaan tärkeimmät asiat on saatu valmiiksi, viimeistään kuitenkin lauantaina 21.7.

Toimisto jakaa rakentajat tehtäviin yhteistyössä RaPu-päällikön kanssa. Kun edellinen tehtäväsi on päättynyt, tule käymään toimistolla, josta saat seuraavan tehtävän.

Leirilippukuntien rakentaminen on osa leiriläisten ohjelmaa ja se aloitetaan vasta ensimmäisenä varsinaisena leiripäivänä maanantaina 23.7. Sateen sattuessa leirilippukuntiin voi rakennusleirin aikana laittaa katoksia tavaroiden suojaksi.

Leirille tulee pieni työkalulainaamo. Omia työkaluja kannattaa kuitenkin ottaa mukaan rakennusleirille, sillä tämä nopeuttaa rakentamista ja tuttujen työkalujen käyttö on helppoa.

Majoittuminen 

Rakennus- ja purkuleirillä majoitutaan omissa teltoissa. Omat teltat pystytetään Jussin katoksen ympäristöön, josta ne siirretään sunnuntain tai maanantaiaamun aikana oman leirilippukunnan alueelle.

Ruokailu 

Rakennusleirin ruokailu järjestetään Jussin katoksella. Rakennusleirin ruokalassa on jatkuva kahvitarjoilu.

Peseytyminen

Esirakennusleirillä saunominen tapahtuu Evokeskuksella. Kun omat saunat ja suihkut on saatu rakennettua, siirtyy saunominen leirialueelle. Tästä tiedotetaan rakennusleirin aikana.

Ajoneuvot ja tavaroiden tuominen

Meitä on jo rakennusleirillä enimmillään noin 350 henkeä. Jotta alueella liikkuminen on turvallista ja työskentely isoillakin koneilla mahdollisimman tehokasta, rajoitetaan leirialueen liikennettä jo rakennusleirin aikana.

Turva myöntää tarveharkintaisesti eri tyyppisiä ajolupia myös rakennusleirille, esim. ajoneuvokohtainen, henkilökohtainen, tiimikohtainen ja ajokertakohtainen lupa. Yksittäisiä toimituksia tuovat kuljettajat pääsevät portista leirialueelle ajokertakohtaisella luvalla.

Rakennusleirille saapuvat ja leirilippukuntien tavaraa tuovat rinnastetaan toimituksiin ja näin heille annetaan vain ajokertakohtainen lupa (voimassa n. kaksi tuntia). Rakennusleirillä myönnetään ajolupia turvan toimesta myös leirin rakentamista tukevaan toimintaan mm. (paketti)autoille ja auto-peräkärry yhdistelmille, jotka sitoutuvat tukemaan leirin logistiikkaa materiaalin ja työkalujen kuljetuksilla. Muut ajoneuvot siirretään ajokertakohtaisen luvan päätyttyä Raksaparkkiin (Rahtijärventie 80-90).

Rakennusleirin päättyessä sunnuntaina 22.7. siirretään kaikki ajoneuvot Raksaparkista tekijäparkkiin Mäkikulmantiellä sijaitsevalle pellolle. Tekijäparkista on klo 16 alkaen linja-autokuljetus takaisin leiriin. Leirialueelle voi jäädä vain ne autot joille on leirin ajaksi myönnetty ajoneuvolupa.

Liikenneturvallisuuteen tulee jokaisen kiinnittää erityistä huomiota.

Polkupyörille ei tarvitse ajolupaa, mutta pyörä on merkittävä käyttäjän yhteystiedoilla.

Leirialueella liikkuu myös työkoneita (kurottajat, nosturit, Avantit, mönkijät). Myös näissä laitteissa on oltava ajolupa.

Alueella liikkuvat laitteet on leirin käyttöön vuokrattuja, mutta näillä liikkuminen on sallittu vain henkilöillä, joilla on ajoneuvon kuljettamiseen riittävä kokemus.

Mönkijät ovat tieliikenteeseen rekisteryitä mönkijöitä ja näissä on pidettävä ajettaessa kypärää päässä.

Työturvallisuus

Tutustu ”Turvallisesti raksalla” -ohjeeseen.

 

Omat varusteet:

  • Työkäsineet
  • Turvakengät (suositeltava)
  • Suojalasit
  • Heijastinliivi tai heijastin ja otsalamppu pimeässä työskentelyä ja kulkemista varten. Alueella liikkuu pimeälläkin runsaasti autoja ja työkoneita.

Rakennusleirin työkalulainaamosta löytyy jonkin verran suojavarusteita lainattavaksi. Turvakengät ovat henkilökohtainen varuste, eikä niitä ole lainattavaksi.

Leirialueella liikuttaessa puukko on oltava tupessa ja muut työkalut on kuljetettava siten, etteivät ne aiheuta vaaraa itselle eivätkä muille.

Tiedottaminen

Tiedottaminen tapahtuu leirin palvelukeskuksessa ja toimistossa. Lisäksi tiedottamista tapahtuu Jussin katoksella kaikkien ruokailujen yhteydessä.

Päihteet

Rakennus- ja purkuleiri ovat päihteettömiä partiotapahtumia.

Roskat

Jokainen on velvollinen huolehtimaan omista sekä oman rakennuskohteen rakentamisessa syntyvän jätteen kierrättämisestä leirin ohjeiden mukaisesti.

Kaikki puutavara täytyy puhdistaa nauloista, ruuveista ja muusta metallista ennen kierrätykseen tuomista.

 

Tervetuloa rakentamaan,
Paapi
Pauliina Kiilava,
0442603609
Rakennus- ja purkuleirin päällikkö