Kyläilypäivä

Perinteinen vierailupäivä on Kliffalla kyläilypäivä! Kyläilypäivän tarkoituksena on tarjota halukkaille vierailijoille mahdollisuus päästä tutustumaan partioleirin arkeen sekä toimintaan osallistujan näkökulmasta. Kyläilypäivään on mahdollista saapua ennakkoon hankitulla yhteiskuljetuksella, tai omalla autolla. Lisää tietoa kyläilypäivästä Kliffan nettisivuilla. Kyläilypäivän käsiohjelma löytyy täältä.

Päivän aikataulu

9.30-10.30 Bussien saapuminen
10.30-12 Leirilippukunta-markkinat
11-11.45 Ansiomerkkien jako Areenalla, kaartin soittokunta esiintyy
12-14 Lounas leirilippukunnan aikataulujen mukaan (kyläilijät syövät LLPK:n kanssa)
14-16 Laaksot
16-17 Bussit lähtee takaisin kotiin
17- Päivällinen
Kyläilta

Kuinka löydän vierailtavani leiristä?

Sukkulabusssien ja yhteiskuljetusten saapumispaikoilta on viitoituksia leirille. Leirialueen kartta löytyy tämän käsiohjelman viimeiseltä sivul­ta. Leiriläisiä ohjeistetaan odottamaan vierailijoitaan leirilippukunnassaan. Kun tiedät leiriläisesi leirilippukunnan ja kylän, osaa lähes jokai­nen huivikaulainen neuvoa sinut perille!

Leirilounas

Kyläilypäivän lippuun sisältyy mahdollisuus syödä lounasta yhdessä leiriläisten kanssa. Ympäristösyistä käytäthän lounaalla omia ruokailuvälineitäsi. Mikäli sinulta on jäänyt astiat kotiin, ole ruokailussa yhteydessä muonitushenkilökuntaan.

Kahvila

Leirikahvila on avoinna koko päivän. Kahvilasta saa ostettua pientä suolaista sekä makeaa. Varaathan oman mukin mukaan. Maksuvälineinä kiinteissä myyntipisteissä käy käteinen sekä yleisim-mät maksukortit, kiertävissä myyntipisteissä vain käteinen.

Lemmikit

Kyläilypäivään ei saa valitettavasti tuoda eläimiä allergia- ja turvallisuussyistä. Avustaja- ja opaskoirat ovat tästä ainoa poikkeus. Korostamme, et­tä edes parkkipaikoille ei voi jättää eläimiä kulku­neuvoihin tai hoitoon: leiri- ja pysäköintialueille ei ole järjestetty lemmikkiparkkia.

Käymälät

Leirialueen karttaan on merkitty leirin käymälät. Vessat on merkitty erikseen miehille ja naisille sekä lisäksi on joitain invavessoja.

Ohjelma

Kyläilypäivän aikana erilaista ohjelmaa on käynnissä klo. 9.30-16.30 ympäri leirialuetta. Ohjelmaan voi osallistua tuttujen leiriläisten kans­sa.

Leirilippukuntamarkkinat

Aamupäivällä on mahdollisuus päästä tutustumaan lippukuntien leiritoimintaan leirilippukuntien valmistamien markkinoiden muodossa.

Ohjelmaa Areenalla

Kyläilypäivän aikana jaetaan myöskin ansiomerkkejä ansioituneille partiolaisille. Ansiomerkit jaetaan leirin päälavalla, Areenalla (kartassa pohjoisessa) klo 11.00 alkaen, jonka jälkeen vauhtiin pääsee Kaartin soittokunta. Ohjelma päättyy noin klo 11.45.

Ohjelmalaaksot

Iltapäivällä ohjelmalaaksot ovat auki normaalin viikko-ohjelman mu­kaan, joten halutessanne pääsette osallistumaan leiriohjelmaan kaik­kien muiden osallistujien kanssa. Leirilippukuntien johtajat ohjeistavat ohjelmalaaksoihin lähdön (Huom! Lähdöt laaksoihin leirilippukunnista johtajien johdolla). Muistutamme kuitenkin, että paljon aikaa vaativat ohjelmapisteet ovat ensisijaisesti varattu leirin osallistujille.

Poistuminen leiristä

Yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulle lähtevät leiriportilta kello 15.30 alkaen täytyttyään. Viimeiset bussit lähtevät tasan klo 16.45.

Sukkulabussit parkkipaikalle ajavat koko vierailupäivän ajan. Viimeinen sukkulabussi lähtee leiriportilta kello 16.45.

Jos otat mukaan leiriläisen, suunnitellusti tai suunnittelematta, niin pidä huoli siitä, että leiriläisellä on poistumislupa. Ilman leiritoimiston poistumislupaa leiriläinen ei voi poistua leiristä. Poistumisluvan voi tarvittaessa hakea leiritoimistosta. Muistattehan ilmoittaa myös leirilippukunnanjohtajalle, mikäli leiriläisenne lähtee matkassanne kotiin.

Tupakointi ja muut päihteet

Kliffa on päihteetön leiri ja siksi alkoholin tms. tuominen leirialueelle on ehdottomasti kiellettyä. Täysi-ikäinen voi tupakoida siihen osoitetuilla paikoilla (ks. kartta). Partiossa kasvatamme nuo­ria omalla esimerkillämme – toivomme kaikkien vierailijoidenkin muistavan tämän.